Uppleva i Toscana

UTFLYKTER PÅ EGEN HAND


Toscana har allt du kan tänka dig på egen hand. Här kan du besöka vingårdar, äta och dricka gott.


Ibland gör vi gemensamma aktivitet kring kring temat "Golf, Mat, Vin och Kultur" men vi har upptäckt att våra gäster tycker om att, för det mesta,  utforska omgivningarna på egen hand och i det tempo som man själv önskar.


Här på Cosmopolitan Golf & Beach Resort är det nära till allt. Till Pisa centrum är det 20 min och Florens når du på ca 1 tim med tåg och Lucca ligger ca 35 min bort med bil. 


VINGÅRDSBESÖK OCH VINPROVNING


Det finns så många fantastiska vingårdar i Toscana och våra vingårdsbesök och vinprovningar håller vi gärna själva i. Vi har genom åren skapat många fina kontakter med olika vingårdar och våra gäster får möjlighet att besöka några av de bästa vingårdarna i Toscana.


Några av våra vinkunniga gäster kommer ofta med förslag och då gäller det att hänga på om man vill.


Några av våra absoluta favoriter är Valentini, Petra och Le Mortelle i Maremma. Castello di Banfi och Nostra Vita i Montalcinodistriktet. I Bolgheri åker vi gärna till Argentiera och Casa di Terra. 

MATLAGNING PÅ VINGÅRDAR


Vi lagar italiensk husmanskost där bland annat hemgjord pasta och mandelskorpor brukar vara ett stående inslag. Till maten vi har lagat, provar vi vin-gårdens olika viner.

Toscana erbjuder många upplevelser,

mat, vin, kultur och golf i ett fantastiskt landskap


Här är några av de upplevelser som väntar på Dig...

UPPLEVA NYA GOLFBANOR


Inte långt från Cosmopolitan hittar vi några av Italiens bästa banor som t.e.x. Castelfalfi och Montecatini. 

GOLFTÄVLINGAR OCH RESTAURANGBESÖK


Varje vecka anordnar vi golftävlingar och för det mesta blir det någon form av lag eller parspel.


Ibland gör vi restaurangbesök eller bara en enkel trivselkväll tillsammans.


Hos oss är alla välkomna till våra arrangemang men samtidigt bestämmer man själv sin närvaro.

KONSTUPPLEVELSER

Från Cosmopolitan når man inom 1 - 1½ timme världsberömda konststäder som Florens och Lucca. Florens eller Firenze som staden egentligen heter når man bäst med tåg från Pisa, som tar oss rakt in i Firenze. Till Pisa tar det ca 15 - 20 minuter med bil från Cosmopolitan.


Lucca hedrar "Stadens son", Giacomo Puccini med koncerter varje kväll i kyrkan San Giovanni. En fantastisk musikupplevelse på ca drygt 1 timme till en billig penning.


Andra exempel på utflyktsmål som ligger inom 1- 1½ timme med bil är Volterra, San Gimignano, Carrara/Massa och Cinque Terre.